Класифікация моделей за матеріалом
1. Пластикові пристрої
Найбільш доступний варіант — пластиковий чайник.
Моделі із пластмаси виробляють усі відомі бренди, оскільки вони користуються незмінним попитом.
Переваги:
- Невелика вага, яка суттєво спрощує експлуатацію;
- Досить висока міцність;
- Довговічність;
- Різноманітність дизайну: є безліч форм і кольорів.
Серед недоліків: можливий характерний запах пластику, що з часом зникає.
2. Скляні електричні чайники
Популярність таких пристроїв пояснюється стильним дизайном, що гармонійно вписується в інтер’єр. Моделі оснащують підсвічуванням, щоб вода, що закипає, виглядала красивіше.
Переваги:
- Відсутність запаху, характерного для пластику;
- Естетичність скла;
- Екологічність;
- Прозорість конструкції, що дозволяє підтримувати чистоту;
- Міцність та стійкість до підвищеної температури завдяки застосуванню спеціального скла.
Пристрої зі скла мають недоліки: крихкість і шумна робота, щоб стінки виглядали красиво, їх потрібно регулярно очищати.
3. Електрочайники з нержавіючої сталі
Пристрої з металу недорогі та доступні, в асортименті представлені моделі від відомих виробників. До переваг чайників з нержавіючої сталі відносять:
- Міцність та стійкість до ударів;
- Нейтральний стильний дизайн;
- Довговічність.
Щоб вибрати якісну модель, звертайте увагу на матеріал, який використовується для виробництва, форми та розташування ручки, щоб зручно було користуватися пристроєм.
4. Керамічні моделі
Моделі з кераміки – новинка, яка користується популярністю, завдяки перевагам та користувальницьким характеристикам:
- Широкий модельний ряд: доступні різноманітні форми, кольори та малюнки;
- Екологічність та простота догляду;
- Довговічність;
- Матеріал не дозволяє утворитися накипу;
- Зберігає воду теплою протягом тривалого часу;
- Працює без шуму;
- Поверхня не перегрівається під час роботи.
Типи чайників: функції та особливості
Пристрої ділять кілька груп – за ознакою функціональності:
Термопоти або термочайники: з’єднують опції двох приладів, підтримують певний рівень температури;
Звичайні прилади: оснащені спіраллю, відкритим нагрівальним елементом;
Експрес-моделі: із нагрівальним елементом закритого типу.
Додаткові властивості
Таймер: використовується, щоб вода підігрівалася до потрібного часу;
Тривале кип’ятіння: передбачається кип’ятіння протягом 5 хвилин, щоб видалити хлор з рідини;
Підтримка температури: служить з метою економії енергії;
Терморегулятор: користувач може сам вибрати температуру води, така функція є лише в деяких чайників;
Захисна опція: дозволяє вимикати пристрій, якщо води всередині немає.
Чайники оснащуються фільтрами, як матеріали виступають нейлон або метал.
Важливими факторами вибору моделі є потужність та об’єм. Стандартними вважають обсяг 1,7-2 літри, потужністю – близько 2000 Вт. Вибираючи за фактором потужності, враховуйте стан проводки в приміщенні, для якого купується прилад.
Матеріал взято з сайту: https://odessa-life.od.ua